Scouts en Gidsen De Pinte - Zevergem

Scouts wordt code rood

Maar wat betekent dat?

• -12 (Kapoenen, Welpen & Kabouters)

• Buiten wordt de norm; in bubbels van 50

• Binnen kan met max 20

• Leiding draagt steeds mondmasker

• +12 (Beren, JG's, JV's, Givers & Jin)​

• Zowel lid als leiding draagt mondmasker

• Buitenactiviteiten -> bubbels van 50​

• Binnenactiviteiten zo veel mogelijk proberen vermijden. Als niet anders kan, bubbels van 20

• Blijf thuis indien je in de afgelopen 3 dagen symptomen hebt vertoond

• Ouders dragen mondmasker bij afzetten/afhalen leden en houden zoveel mogelijk afstand van andere leden/ouders

• Neem eigen drinkbus mee

• Neem warme regenbestendige kleren mee

• Hou afstand van andere takken

Check zeker eens de website van Scouts & gidsen Vlaanderen voor extra info en uitzonderingen.

Geen vergadering 25 oktober!

Deze zondag helaas geen vergadering. Volgende week zijn we er echter terug bij. Nog steeds in conform met de inmiddels verstrengde maatregelen.

Het kaartje hiernaast zal dan opnieuw geüpdatet worden.

Check volgende week zeker nog eens de verstrengde maatregelen, hierboven te lezen!

Dag van de jeugdbeweging

Vandaag, vrijdag 23 oktober, is het dag van de jeugdbeweging. Elke scoutie kon dan ook trots zijn hemd dragen naar school en dergelijke. De leiding was ook niet anders. Hieronder vind je normaal gezien het resultaat.

Enorm veel dank aan iedereen die met veel gaarne zijn uniform droeg vandaag!

Foto's vergadering beren

Ook de beren hebben hun allermooiste foto's van dit jaar gebundeld en op de site gezet.

Hier toon ik alvast degene die mij het hardste deden glimlachen, de rest vind je als je op Meer foto's klikt.

De leidersgroepen

Hana heeft enkele weken terug haar Kodak meegenomen en elke leidersploeg op beeld vastgelegd.

Hieronder kun je het resultaat bekijken!.

Foto's giververgadering 4 oktober

De giverleiding had afgelopen zondag hun fototoestel meegebracht naar de vergadering; het resultaat?

— Een hoop leuke foto's van een hoop leuke kinderen.

De allerleukste — aldus jullie leiding — zien jullie hieronder.

Appels plukken met Jin

Om al wat geld in te zamelen ten voordele van hun kamp, heeft de JIN deze week hun woensdagnamiddag opgeofferd. We hebben bakken vol appels geplukt, losgeschud en opgeraapt; iets lastiger dan verwacht maar we lieten ons niet klein krijgen door wat appelmoes in spe.

Kun je ook wel een handje hulp van deze jolige jongeren gebruiken? Appels plukken, gras afrijden, vijvers graven, opdienen — ze kunnen het allemaal! Laat ons maar iets weten via jin@scoutsengidsendepinte.be

Café Ludwina

Op 19 september was ons befaamde scoutsfestival Café Ludwina er terug! Dit jaar moesten we ons helaas houden aan de coronamaatregelen maar dat heeft ons gelukkig niet tegengehouden om immens te genieten van drankjes, lekker eten en fantastisch gezellige bands!

Enorm bedankt aan iedereen die er was om de avond net dat beetje aangenamer te maken! Ook super bedankt aan alle helpende Jin, leiding en ouders!

Kapoenen/kabouters inschrijven

Afgelopen zondag konden jullie je kinderen inschrijven. Jullie waren enorm snel, alsook talrijk. Helaas kunnen we wegens de coronamaatregelijk sowieso geen groepen hebben met meer dan 50 personen. Hebben jullie al een kind in de scouts, kunnen jullie de broer/zus alsnog inschrijven.

De groepsleiding laat jullie zo snel mogelijk weten of er plek is voor jullie kind!

• Black Instagram Icon

©2020 door Scouts en Gidsen De Pinte-Zevergem.