Scouts en Gidsen De Pinte - Zevergem

Kampboekjes

De kampboekjes staan online! Je kan ze bekijken via onderstaande knop!

Dauwtrip Givers - Mei 2021

Heel vroeg opstaan kent ook zijn voordelen, wandelen door het bedauwde gras met de eerste zonnestralen op uw gelaat bijvoorbeeld. Je moet het de Givers niet vertellen, zij hebben er de kaas wel van gegeten voorbije zondag! Aanschouw het hieronder!

1/5

Webwizards zijn terug!

webwizards

Het heeft even geduurd sinds de site nog eens een goede update kreeg maar na het nemen van enkele sabatmaanden zijn Webwizards Robbe "MC Robdog" Strybol en Djah'ma "Knabbelman" Gellinck terug.

Allereerst met wat nieuwe foto's. De leiding en JIN vulden de krokusvakantie met een spel. Ze moesten een hoop uitdagingen volbrengen en het bewijs daarvan op camera vastleggen. Een selectie van dat resultaat staat nu tussen de foto's.

Daarnaast zijn er ook wat foto's van de givers te zien die duidelijk erg blij zijn eindelijk niet meer beperkt te zijn tot die verfoeilijke Zoommeetings.

02957bef-7dd4-441a-a7ac-54063f8efd9d.jpe

Geinige foto van Julia D. met een kip

Van alle scouties een gelukkig nieuwjaar!

Als u niet naar de nieuwjaarsreceptie kan komen, dan komt de nieuwjaarsreceptie naar u via dit onderstaande prachtige filmpje!

Nieuwe banners met dank aan Quadrifinish!

128194749_4881464458611526_7341327536899

Online vergaderingen succesvol gestart!

Nu besloten is om normale wekelijkse vergaderingen te stoppen voor alle takken, heeft de leiding intussen besloten om voor andere alternatieven te gaan.
Woorden als Zoom-vergadering behoren nu tot onze nieuwe vocabulaire en zo liet niemand zich tegenhouden om creatief alsnog bezigheid te voorzien.

Hieronder zie je waar enkele takken zich tot nu toe mee bezig hebben gehouden.

Bake off Jonggidsen

Kabouters maken De Pinte onveilig

Jin quiz

Bake off Jonggidsen

1/14

Ben jij of is uw kind niet op de hoogte? Mail/sms/bel zeker eens naar de juiste leiding! Hun contactinformatie staat steeds aan het einde van het Kontactje.

Kapoenen Halloween vergadering

De kapoenen hadden vorige zondag een corona-proof online Halloween vergadering!

Hieronder zie je alvast een paar foto's, de rest vind je als je op Meer foto's klikt.

IMG-20201101-WA0017_edited

IMG-20201101-WA0031_edited

IMG-20201101-WA0017_edited

1/3

Dag van de jeugdbeweging

Vandaag, vrijdag 23 oktober, is het dag van de jeugdbeweging. Elke scoutie kon dan ook trots zijn hemd dragen naar school en dergelijke. De leiding was ook niet anders. Hieronder vind je normaal gezien het resultaat.

Enorm veel dank aan iedereen die met veel gaarne zijn uniform droeg vandaag!

#dvdjb.jpg

De leidersgroepen

Hana heeft enkele weken terug haar Kodak meegenomen en elke leidersploeg op beeld vastgelegd.

Hieronder kun je het resultaat bekijken!.

1/8

Foto's giververgadering 4 oktober

De giverleiding had afgelopen zondag hun fototoestel meegebracht naar de vergadering; het resultaat?

— Een hoop leuke foto's van een hoop leuke kinderen.

De allerleukste — aldus jullie leiding — zien jullie hieronder.

1/3

Appels plukken met Jin

Om al wat geld in te zamelen ten voordele van hun kamp, heeft de JIN deze week hun woensdagnamiddag opgeofferd. We hebben bakken vol appels geplukt, losgeschud en opgeraapt; iets lastiger dan verwacht maar we lieten ons niet klein krijgen door wat appelmoes in spe.

Kun je ook wel een handje hulp van deze jolige jongeren gebruiken? Appels plukken, gras afrijden, vijvers graven, opdienen — ze kunnen het allemaal! Laat ons maar iets weten via jin@scoutsengidsendepinte.be

Café Ludwina

Op 19 september was ons befaamde scoutsfestival Café Ludwina er terug! Dit jaar moesten we ons helaas houden aan de coronamaatregelen maar dat heeft ons gelukkig niet tegengehouden om immens te genieten van drankjes, lekker eten en fantastisch gezellige bands!

Enorm bedankt aan iedereen die er was om de avond net dat beetje aangenamer te maken! Ook super bedankt aan alle helpende Jin, leiding en ouders!

1/6

Kapoenen/kabouters inschrijven

Afgelopen zondag konden jullie je kinderen inschrijven. Jullie waren enorm snel, alsook talrijk. Helaas kunnen we wegens de coronamaatregelijk sowieso geen groepen hebben met meer dan 50 personen. Hebben jullie al een kind in de scouts, kunnen jullie de broer/zus alsnog inschrijven.

De groepsleiding laat jullie zo snel mogelijk weten of er plek is voor jullie kind!