Scouts en Gidsen De Pinte - Zevergem

Scouts naar code njet

Afgelopen week werd de ene beperking na de andere
opgelegd in de hoop de groei van het virus wat te

vertragen.
Helaas is uiteindelijk besloten scouting te stoppen voor
alle takken! Dit omvat dus zowel die voor kinderen onder
als boven de 12 jaar.

— So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye?
Gelukkig niet! Normaal tracht jullie leiding net als vorig jaar één keer per week een digitaal alternatief te voorzien.
Dit kan via Zoom en gelijkaardige zijn — of iets compleet anders natuurlijk.

Niemands favoriet maar je kunt niet roeien met riemen die je niet hebt, nietwaar? Bovendien kan elke vorm van contact met de buitenwereld vast weinig kwaad dezer dagen.

Hou jullie haaks en blijf veilig!

Check zeker eens de website van Scouts & Gidsen Vlaanderen als je wat extra info zou wensen.

Voor de rest laat ik hen afsluiten:
Alles gaat voorbij. Er komen andere tijden; be prepared ...

Jin stuurt brief rond

De Jin is afgelopen maandag door hun leiding uitgedaagd om een brief binnen de week aan elke Jinner door te geven.

Je kan op de site volgen waar hij intussen zit.

Online vergaderingen succesvol gestart!

Nu besloten is om normale wekelijkse vergaderingen te stoppen voor alle takken, heeft de leiding intussen besloten om voor andere alternatieven te gaan.
Woorden als Zoom-vergadering behoren nu tot onze nieuwe vocabulaire en zo liet niemand zich tegenhouden om creatief alsnog bezigheid te voorzien.

Hieronder zie je waar enkele takken zich tot nu toe mee bezig hebben gehouden.

Ben jij of is uw kind niet op de hoogte? Mail/sms/bel zeker eens naar de juiste leiding! Hun contactinformatie staat steeds aan het einde van het Kontactje.

Kapoenen Halloween vergadering

De kapoenen hadden vorige zondag een corona-proof online Halloween vergadering!

Hieronder zie je alvast een paar foto's, de rest vind je als je op Meer foto's klikt.

Dag van de jeugdbeweging

Vandaag, vrijdag 23 oktober, is het dag van de jeugdbeweging. Elke scoutie kon dan ook trots zijn hemd dragen naar school en dergelijke. De leiding was ook niet anders. Hieronder vind je normaal gezien het resultaat.

Enorm veel dank aan iedereen die met veel gaarne zijn uniform droeg vandaag!

De leidersgroepen

Hana heeft enkele weken terug haar Kodak meegenomen en elke leidersploeg op beeld vastgelegd.

Hieronder kun je het resultaat bekijken!.

Foto's giververgadering 4 oktober

De giverleiding had afgelopen zondag hun fototoestel meegebracht naar de vergadering; het resultaat?

— Een hoop leuke foto's van een hoop leuke kinderen.

De allerleukste — aldus jullie leiding — zien jullie hieronder.

Appels plukken met Jin

Om al wat geld in te zamelen ten voordele van hun kamp, heeft de JIN deze week hun woensdagnamiddag opgeofferd. We hebben bakken vol appels geplukt, losgeschud en opgeraapt; iets lastiger dan verwacht maar we lieten ons niet klein krijgen door wat appelmoes in spe.

Kun je ook wel een handje hulp van deze jolige jongeren gebruiken? Appels plukken, gras afrijden, vijvers graven, opdienen — ze kunnen het allemaal! Laat ons maar iets weten via jin@scoutsengidsendepinte.be

Café Ludwina

Op 19 september was ons befaamde scoutsfestival Café Ludwina er terug! Dit jaar moesten we ons helaas houden aan de coronamaatregelen maar dat heeft ons gelukkig niet tegengehouden om immens te genieten van drankjes, lekker eten en fantastisch gezellige bands!

Enorm bedankt aan iedereen die er was om de avond net dat beetje aangenamer te maken! Ook super bedankt aan alle helpende Jin, leiding en ouders!

Kapoenen/kabouters inschrijven

Afgelopen zondag konden jullie je kinderen inschrijven. Jullie waren enorm snel, alsook talrijk. Helaas kunnen we wegens de coronamaatregelijk sowieso geen groepen hebben met meer dan 50 personen. Hebben jullie al een kind in de scouts, kunnen jullie de broer/zus alsnog inschrijven.

De groepsleiding laat jullie zo snel mogelijk weten of er plek is voor jullie kind!

• Black Instagram Icon

©2020 door Scouts en Gidsen De Pinte-Zevergem.

IMG-20201101-WA0017_edited