Facebook

Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem

Elke zondagnamiddag van 14u tot 17u!
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergemzondag, juni 16th, 2019 at 5:35pm
#AWELMERCI Terry Tucker, Joke Haeck, Linde Van Landuyt

Wout: Ik wil graag Jasper, Joke en Linde bedanken voor het meest epische jongverkennerkamp. De ideale kampplaats in het midden van een bos dichtbij de rivier waar je van een brug in het water kon springen. Tijdens mijn belofte was het sjorren niet zo goed gelukt, maar als totemisatieopdracht moest ik een maquette maken van het terrein, waarbij ik alles moest uitleggen.Telkens wanneer ik 'euhm' zei moest ik een sjorring maken. Het waren er toch de volle 15, maar sindsdien ben ik nooit vergeten hoe je een perfecte sjorring maakt. Ik wil hen bedanken voor de 2de kans die ik kreeg om op een aangename manier toch mijn belofte te halen.
#2013

*NOG 14 KEER SLAPEN!*
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergemzaterdag, juni 15th, 2019 at 6:18pm
#AWELMERCI Jona Suys Loïc Thaler Lore Termont

Tuur : Toen ik 6 jaar geleden terug in de scouts moest van mijn ouders, keek ik daar zeer hard tegenop. Ik vond als klein jongetje scouts niet zo leuk en ben er na mijn 1e jaar welp uit gegaan. Mijn ouders verplichtten mij in 2013 om terug te gaan, omdat ik volgens hen niet genoeg buiten kwam. Ik zag het probleem toen niet, ik zat graag binnen in mijn zetel naar de tv te gapen.
Bij de eerste vergadering werd ik direct als één van de groep beschouwd. Na mij kort voor te stellen aan de groep en zij zich aan mij, kon de pret beginnen. Na een zeer leuke vergadering vroegen mijn ouders aan mij of ik het leuk vond. Ik antwoordde: “Super wijs!”. Ik kan me hun antwoord nog goed herinneren “Ziet ge wel!!”. Sindsdien ga ik elke zondag met een smile naar de vergadering.
Het hoogtepunt van bijna elke scout is natuurlijk het groot kamp. Tot mijn grote verbazing werd ik aangeduid als patrouilleleider. Met 0 ervaring op groot kamp kreeg ik toen veel verantwoordelijk in mijn handen. Dit betekende zeer veel voor mij. Na het kamp kon ik zeker geen genoeg krijgen van de scouts. De scoutsvrienden werden ook mijn vrienden van buiten de scouts. En tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds mijn beste vrienden. Ik zou geen idee hebben hoe mijn leven er zou uitzien zonder de scouts.
Merci aan mijn ouders om mij tot inzien te brengen.
Merci aan de groep om mij direct een top gevoel te geven vanaf dag 1 maar, vooral merci aan Jona, Loïc en Lore! Om mij zonder twijfelen in de scouts te houden, om mij elke zondag met een glimlach heen en weer naar de scouts te doen afzakken en vooral om mij als elk ander kind te behandelen, geen medelijden omdat ik nog geen vuur kon aansteken, geen medelijden omdat ik nog nooit van mijn leven met vuil spel in aanraking was gekomen. Iets waar ik, nu ik zelf leiding ben, alleen maar naar kan opkijken. Merci!
#2013

*NOG 15 KEER SLAPEN!*
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergemvrijdag, juni 14th, 2019 at 6:17pm
#AWELMERCI Loïc Thaler

Mattice: Een van mijn betere jaren als scoutie moet toch wel 2013-2014 geweest zijn: derde jaar jongverkenner. Het jaar van de wel gevreesde, maar evenzeer spannende totemisatie. We kregen toen leiding van een van de beteren die ik al heb mogen beleven in mijn carrière: Loïc Thaler. De verhalen en avonturen die we met hem als jonge pubers hebben beleefd zijn zo goed als onevenaarbaar. Hoewel we nog heel jong en onwijs waren, slaagde hij er telkens in om ons levenswijsheden mee te geven en lessen te spellen om onze kijk op het leven en toekomst te kneden. Dit deed hij op zijn eigen en fantastische manier zonder dat we ooit doorhadden dat hij ons aan het opvoeden was. Nu, zoveel jaren later, komt het besef dat ik toen deels gevormd ben tot de persoon die ik nu ben en daar ben ik enorm dankbaar voor. Het is dus niet één enkel moment dat me is bijgebleven, maar dat hele ruige, hilarische en memorabele jaar. Een verzameling van onvergetelijke momenten die te talrijk zijn om op te noemen, zal voor altijd een plek in mijn hart hebben en me doen terugdenken en inzien hoe plezant het leven eigenlijk wel kan zijn. Awel merci Loïc!
#2013

*NOG 17 KEER SLAPEN!*
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem is samen met Arnaud Lybaert.donderdag, juni 13th, 2019 at 3:49pm
#AWELMERI Tom Devos, Maarten Boeraeve

Arnaud: Mijn awel-merci'ke gaat uit naar die leiding die meest meespeelde in het meest banale spel dat een tweedejaar giver kon bedenken. Het had iets te maken met nooit op uw naam antwoorden met "ja". Klinkt gemakkelijk, maar soms zijn de reflexen sneller dan de wil. Sinds eens te hard dat spel te spelen heb ik een Pavlov-reflex gekregen door nooit meer "ja" te zeggen op mijn naam. Maarten De Boevaere & Tom Devos: merci om tot op de dag van vandaag dat banaal spel mee te spelen!
#2012

*NOG 18 KEER SLAPEN!*
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem is samen met Marie Bracquiné.woensdag, juni 12th, 2019 at 6:20pm
#AWELMERCI Elisa Cuyt, Charlotte De Maesschalck

Awel merci Elisa & Charlie voor een episch jonggidsenkamp, met enkel jullie twee als leiding voor een bende puberale meisjes! Dat alleen al verdient een dikke awel merci.
Tweede jaar jonggidsen, festivalkamp te Opont.
Na iedere ochtend toch een extra boterham of twee te verstoppen in ons hemd, was het eindelijk zo ver: het langverwachte 14-urenspel, samen met de ietwat stinkende jongverkenners! 14 uur overleven in het bos, op zoek naar het andere team en op zoek naar de leiding om toch iets kleins te kunnen eten.
Rebellen als we waren, hadden we het andere team gezocht - én gevonden- en onze bonnetjes simpelweg geruild. Maar ook onbezonnen als we waren, had de leiding dat ui-ter-aard door. Hoe kan dat ook anders, als een aantal niet-zo-poeslieve jonggidsen en jongverkenners met 40 bonnetjes van het andere team binnen de drie uur bij de leiding staan. Tja.
Essentie van de zaak: het 14-urenspel moest opnieuw beginnen. Wij zochten een nieuw kamp en het andere team ook. Deze keer durfden we niet meer vals te spelen, en gingen we effectief op zoek naar elkaar om bonnetjes te winnen. Na een aantal uur hadden we ze gevonden en toch een degelijk aantal bonnetjes verzameld om iets à la een pot koude ravioli te gaan kopen bij de leiding. Helaas voor ons had ook de leiding zich verplaatst. We hebben dat 14-urenspel het hele bos uitgekamd, maar de leiding was nergens te vinden. Op een gegeven moment kwamen we voorbij een bosje reusachtige varens waar het verdacht veel naar frieten rook. Wij zijn nietsvermoedend doorgestapt, maar achteraf bleek natuurlijk dat de leiding daar gezellig had zitten boefen.
Merci leiding om mij in het vervolg twee keer te laten nadenken en vooral te vertrouwen op mijn zintuigen!
Ps. Wees gerust, we zijn niet verhongerd. De leiding was namelijk zo slim om het bos vlak naast ons kampterrein te kiezen. De restjes brood en choco in onze patrouillekoffer in combinatie met onze ongelofelijke sluiptechnieken hebben ons gered!
#2010

*NOG 19 KEER SLAPEN!*
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergem
Scouts & Gidsen De Pinte - Zevergemdinsdag, juni 11th, 2019 at 5:35pm
VEEEEEEEEL SUCCES MET JULLIE EXAMENS! 📚