Dag toekomstige scouties!

Hieronder vinden jullie wat info wat te doen als je klaar bent voor het scoutsavontuur

Start je in september in het 1e, 2e, 3e, 4e of 5e leerjaar?
Dan val jij binnen ons inschrijfsysteem!

Op zondag 26 september en 3 oktober van 14u tot 17u zijn jullie welkom om 2 namiddagen te proberen. Zondagavond na de tweede probeervergadering zal er een link op onze website verschijnen om 20u. Hier moeten jullie dan - liefst zo snel mogelijk - het inschrijvingsformulier invullen. Daarna ontvangen jullie een mail met daarin verdere uitleg.

Helaas hebben wij sinds enkele jaren een groot aantal leden voor het aantal leiding waardoor we bij te veel inschrijvingen met een ledenstop werken. Afhankelijk van het huidige ledenaantal bij de tak, kijken we hoeveel kindjes er nog bij kunnen. De kindjes die het formulier eerst invulden, krijgen eerst een plaatsje. We werken hierbij wel met voorrang voor kindjes die reeds broers/zusjes in de scouts hebben, kinderen van oud-leiding en kindjes die in De Pinte wonen. Jammer genoeg zullen we sommigen dus ook moeten teleurstellen. Het is belangrijk dat alle kinderen die interesse hebben het formulier invullen, ook als je sowieso voorrang krijgt!

Onze leiding staat steeds klaar voor meer uitleg en info. Voor vragen kan je gerust mailen naar grl@scoutsengidsendepinte.be!

Een ouder kind inschrijven?

Wil uw kind graag aansluiten bij één van de oudere takken (jonggidsen, jongverkenners, givers of jin), kan die zich zo inschrijven. Dit kan je zelf doen via volgende link.

Elk kind kan sowieso twee maal komen voordat er inschrijvingsgeld betaald moet worden; die twee keren is het kind ook al verzekerd.

Start uw zoon/dochter in het zesde leerjaar, eerste of tweede middelbaar, dan zit die normaliter bij de jongverkenners (jongens) en jonggidsen (meisjes). In het derde, vierde en vijfde middelbaar zitten ze bij de givers – zowel jongens als meisjes. Als u een zoon/dochter heeft in het zesde middelbaar, dan kan die aansluiten bij de jin.

Voor het komen wenst u misschien eens de juiste leiding te mailen – om zelf te informeren of hen op de hoogte te brengen. Afhankelijk van welke leidingsgroep je nodig hebt, mail je naar jongverkenners@scoutsengidsendepinte.be, jonggidsen@scoutsengidsendepinte.be, givers@scoutsengidsendepinte.be of jin@scoutsengidsendepinte.be. De groepsleiding kun je op dezelfde manier bereiken: grl@scoutsengidsendepinte.be.