Beren

Allerliefste beren!

Krampen aan de polsen… Net een maand moeten schrijven en schrijven en studeren.. En nu een kontactje typen! Maar de leiding doet het! Voor jullie beren! (En ook een beetje omdat we moeten van Jos, Alex en Bee, maar sssst!). Dus, bij deze, na enkele opwarmings- en stretchoefeningen voor de polsen: een nieuwe brief vol nieuwe zondagse avonturen.

Zondag 10 maart – GEEN VERGADERING: Helaas helaas pindakaas is er vandaag geen vergadering aangezien alle leiding lekker gezellig samen op weekend zijn. Tot de volgende keer beren!

Zondag 17 maart: Lang geleden leefde er in ons bos een prinses, die elke dag speelde met de kabouters in de bomen en de elfen in het riet! Helaas zijn ze bang van mensen dus durven ze zich niet meer te vertonen.. Maar misschien hebben ze van de beren geen schrik! Van 14u tot 17u aan onze sprookjesboom.

Vrijdag 22 tot zondag 24 maart – LEDENWEEKEND: Joepieee het is alweer tijd voor ons tweede weekend!! Twee dagen gezellig samen spelen, eten, slapen, kampvuren maken en gek doen. Waar we naartoe gaan en met wie blijft nog even een verrassing, meer info volgt!!

Zaterdag 30 maart – ZWERFVUILACTIE: Jongens en meisjes we zitten met een groot probleem: DE AARDE WARMT OP en als dit zo doorgaat zullen we moeten verhuizen naar Mars! Dat willen we niet dus gaan we samen met andere scouties zwerfvuil opruimen om de planeet toch wat properder te krijgen. We verwachten jullie van 14u30 tot 17u30 aan de Sportwegel in De Pinte!

Zondag 7 april: Aprilse grillen; in mei leggen alle vogels een ei; danst het lammetje in maart, april vat het bij de staart; vorst in september, zacht in december… Vandaag gaan we op zoek naar de betekenis van deze spreekwoorden! Tot aan het lokaal, geletterden.

Zondag 14 april: Meer dan honderd jaar geleden is de Titanic gezonken. Op de nacht van 14 april. Vandaag is het ook 14 april. WOOOW. Eventjes een beetje extra uitleg zodat jullie weer mee zijn. De Titanic was een kei grote boot die verre reizen maakte. Er konden meer dan 2000 mensen mee op het schip. We verwachten onze toekomstige matrozen en kapiteins van 14u tot 17u.

Zondag 21 april –GEEN VERGADERING: Tsjerp, tsjerp, horen jullie dat? Eén maand geleden begon de lente en het is eraan te merken, de vogels fluiten erop los. Eieren, terugkerende blaadjes, zonneschijn, rondhuppelende konijntjes; iedereen is in zijn nopjes. Als we aan lente denken, dan denken we ook aan Pasen! Veel succes met paaseieren zoeken vandaag vrienden! We zien jullie volgende week terug.

Zaterdag 27 april – AKABEDAG: Huh akabedag, wat is dat nu weer? Ik zal het eens uitleggen. Vandaag spelen we met veel andere scouties samen in Aalst. Aalst is een stad in Oost-Vlaanderen (niet zo heel ver dus) waar ze carnaval heel uitbundig vieren. Dat was gewoon een weetje, vandaag doen we niets over carnaval. Wel iets met dinosaurussen. Alle praktische informatie volgt via mail!

Zondag 28 april – GEEN VERGADERING: Aangezien we gisteren de hele dag samen gespeeld hebben vandaag geen vergadering.

Zaterdag 4 mei – GROEPSDAG: Houd deze dag zeker vrij, want we doen iets leuks vandaag! Meer info volgt!

Dag lieverds! Dat was het alweer voor de komende twee maanden.

We hebben weer heel wat leuks voor jullie in petto!!

Op naar nog meer zalige berenavonturen joepieee!!!!!!

Dikke dikke dikke knuffels!

Kata/Cava/Cavia, Tug (is stuk) en Nookie