Beren

Het weer wordt beter, het gras wordt langer en de broeken korter, de zonnebrillen worden bovengehaald en de eerste sproeten verschijnen op de gezichten… het seizoen van het LAATSTE kontactje van dit jaar!!! Het is weer een geweldig, fantastisch, fenomenaal jaar geweest met jullie lieve beerkes. We gaan er voor de laatste maand nog een dikke lap opgeven met als hoogtepunt ons kamp in juli!!

Zaterdag 4 mei – GROEPSDAG: Vandaag gaan we met de volledige groep scouts en gidsen van De Pinte op GROEPSDAG. Een hele dag ravotten met de welpen, op handen gedragen worden door de jonggidsen en kabouters achterna zitten!! Wie kijkt daar niet naar uit? We verwachten jullie om 8u aan het OCP en zijn daar tegen 18u30 terug!

Zondag 12 mei – VERGADERING/LENTEBAR: Er zijn grote veranderingen aan de hand in ons prachtig dorp: de bergen zijn aan het uitsterven, de speelterreinen worden ingepalmd door woonwijken of sportcomplexen, bossen verdwijnen… Wat zou jij hier tegen kunnen doen? Dit alles kom je te weten van 14u tot 17u aan het lokaal.

Zondag 19 mei – LAATSTE VERGADERING/KAMPINSCHRIJVING: HEEEEELP jullie leiding is besmet met een gevaarlijk virus en zijn ernstig ziek. Er is tot nu toe geen geneesmiddel gevonden maar wij geloven in jullie en vertrouwen erop met ons LEVEN dat jullie ons zullen kunnen redden. Kom ons helpen en redden aan het lokaal van 14u tot 17u. SOS. Na de vergadering zullen we terug een prachtig toneeltje spelen in het kampthema en een beetje meer vertellen over ons kamp!

3 tot 7 juli – KAMP: Op het moment van het schrijven van dit kontactje is het nog welgeteld 51 keer slapen voor we er samen op uit trekken. Wij zien het alvast vreee goed zitten!! Vijf dagen dolle pret samen, wij hebben alvast veel leuks voor jullie in petto! Spannend he? Zou het thema indianen zijn? Of misschien insecten? Of circus? En gaan we een quizje doen met chips? Of zouden we een zot bosspel spelen en kampen bouwen? Of misschien een groot kampvuur maken? Of de leiding supervroeg wakker maken? (mopje, liever niet xx) Allemaal vragen, die voorlopig onbeantwoord blijven. Eén ding is zeker, plezant zal het worden!

Ja beeries, dat was het dan… Ons laatste kontactje voor dit jaar zit er ook op. Dat betekent dat er ons nog enkele legendarische dagen te wachten staan. Dat wil ook zeggen dat we officieel kunnen beginnen aftellen naar kamp, het hoogtepunt van het scoutsjaar, de kers op de taart!!!!! Dan rest mij enkel nog een dikke dikke dankuwel voor jullie! Voor jullie onuitputbare enthousiasme, voor jullie eeuwige gekheid en om ons keer op keer te verbazen! We zien jullie vreee graag

XXX

Kata, Tug en Nookie