Givers

Liefste givers
Bon. 2019 dus blijkbaar. Ik persoonlijk kijk al uit naar 2020 want dat ziet er echt cooler uit. Maar voor we die heuglijke tijd hebben bereikt… Eerst nog VERGADERINGEN (joehoewww) WEEKEND (OMG Jeeeuuujj) en KAMP (*fjezkjfzepo!j”é!!!!! <3 <3 )
De giverleidink is er dik klaar voor.
Jullie ook? Met fiets, uniform, meer dan 2 lagen kleding en jullie immer goede humeur

Zondag 6 januari – GEEN VERGADERING: Slechte start, geen vergadering. De leiding zit volop in de examens dus wij komen (al eventjes) niet meer buiten. Elke vakantiefoto die jullie ons doorsturen zal vakkundig verscheurd worden. Nicnacjes zijn altijd (echt altijd) welkom.

Zaterdag 12 januari – VREDESEILANDEN: Tegenwoordig noemt Vredeseilanden RIKOLTO! Hoe dan ook, wij zullen er zijn. Aan de Makro (uiteraard) voor een onbreekbaar fort voor alle winkelaars. Want ja, het is het waard!! Van 14u tot 16u aan het gemeenteplein van De Pinte.

Zondag 13 januari – NIEUWJAARSRECEPTIE:denk aan toast préparé, oxfam fruitsapkes, nog meer toast préparé, vuurkorven, enthousiaste leiding van vorige jaren. Speech van de groepsleiding! Mariah Carey voor de liefhebbers. Dit en meer niet te missen activiteiten vanaf 11u aan ons lokaal!!!

Vrijdag 18 januari – AVONDVERGADERING: Onze examens zijn nog niet ten einde maar het is nu stilletjes aan mooi geweest met dat geen vergadering dus AVONDVERGADERING!!!
18 januari lijkt ons nen oneindig schonen avond daarvoor. De sint is geweest, de kerstman ook. Kroketten zijn gepasseerd en onze mama’s compenseren met extra gezond eten. ZELFS driekoningen zijn al gepasseerd, dus volgens de regel moet nu ook de kerstboom weg. Dit zijn bijzonder triestige tijden. Laat ons onze zorgen delen, jongens en meisjes. Elkeen kan zijn verhaal doen in besloten kring en met vele luisterende oren en een steunde linker. Uitgenodigd op de AKM (After Kerstmis Moeilijkheden) praatgroep, 19u-21u30 @lokaal. We raken er samen door! Denk alvast aan Pasen. Hou jullie mails/FB goed in de gaten voor eventuele updates!

Zaterdag 26 januari – AVONDVERGADERING: Swingpaleis hoezee!!! Of piesquiz?? Of hier reeds trauma’s aan? Sjiekenquiz liever? Of nee GEZICHTSMASKERS ojo. Wat kan een avond op de scouts al niet brengen, zeker bij Givers. Pak maar stapschoenen voor vandaag, wie weet is het nachtelijke dropping. En eet maar voldoende he. Misschien is het 2,5 urenspel. Stel u voor dat ge dan maar 4 boterhammen hebt gegeten. 19u-21u30 @lokaal. Hou jullie mails/FB goed in de gaten voor eventuele updates.

Zondag 3 februari: Beste givers hierdie vergadering word ene waar ons geskiedenis mee gaa skryf, as die son op sy hoogste is kom jy die rigting van die lokaal. Daar sal ons op julle wag in perfect uniform tot dan, soen leiding. (wow scouts op zondag)

Zondag 10 februari: 1002 is de code van deze dag. Laat dit nu per toeval het vluchtnummer zijn van het vliegtuig van Frankfurt naar Amsterdam…ofte, in luchthaventaal: FRA en AMS. FRAAMS, ook wel bekend als de samentrekking van FRANS en VLAAMS. Laat dat nu toevallig de 2 meest courante talen zijn van ons land. Het moet nu lukken dat precies op de taalgrens een dorp is, genaamd Overijse, waar men beide talen spreekt. Dit dorp behoort niet toevallig tot de Druifstreek, zoals u ook kunt zien aan de tros druiven op de vlag van Overijse. Laat een tros druiven, nu net hét attribuut zijn van Vincentius van Zaragosa, de beschermheilige van de wijn-bouwers. Wijnbouwers leidt ons, onvermijdelijk en zonder twijfel naar papa en mama Lybaert, hart en ziel van Wijnen Lybaert. En dát, beste givers, leidt ons in directe lijn naar Arnaud Lybaert. Arnaud, verklaar u nader!!! 2tot5@lokaal

Zondag 17 februari: H1702 is de code van deze dag. Laat dit nu per toeval het jaartal zijn van de Slag om Stevensweert van de Spaanse successieoorlog. Stevensweert is niet toevallig het geboortedorp van Jan Van Steffeswert, een vijftiende eeuwse, laat-gotische Maaslandse beeldsnijder. De namen van veel beeldsnijders uit de 15e en 16e eeuw zijn onbekend gebleven, maar Jan van Steffeswert is hierop een uitzondering. Tegen het gebruik in voorzag hij een deel van zijn werk van een meesterteken en signatuur, waarmee hij uit de anonimiteit van de middeleeuwse ambachtsman trad en waarmee hij zich manifesteerde als individuele kunstenaar. Hij signeerde met IAN. Ian is volledig ONtoevallig de voornaam van Ian Thorpe, een Amerikaanse acteur die doorbrak door zijn rol al Coffee Costumer in één episode in 2000 van… Friends. En laat nu, givers, precies Friends, de lievelingsserie zijn van Arnaud Lybaert. Arnaud????? 2tot5@lokaal

Zaterdag 23 februari – PIONIERSFUIF/BODEGA: PIO!!! Fuif der lage landen. VEEEEL info volgt nog, maar wij hebben jullie nodig, nergens minder dan in de vestiaire (aka hotspot). Een warme uitnodiging voor jullie mama en papa (ja, jullie mama en papa), voor onze BODEGA. Waar ‘goeie schijven, goede bieren, en goede sfeer’ zal zijn!

Zondag 24 februari – GEEN VERGADERING: Helaas givers, vandaag geen vergadering, zie gisteren.

Zondag 3 maart: De donkerste maanden zijn voorbij, de praatgroep AKM werpt zijn vruchten af. Kom van 2 tot 5 naar het lokaal en ontdek wat de zon met een mens kan doen. Seeya

PEACE OUT givers. hasta la vista

Ciaosalut (en de kost)