Jin

Aldaar de laatste intro van het kontactje voor dit jaar! Menig woorden werden hier gezongen, gerijmd en gedicht. Inkt vloeide hier met liters, maar ook wensen, moppen en onnodige weetjes werden hieronder nedergeschreven. Maar aan elk sprookje komt een veel te vroeg en onverwacht einde. Zo ook hier en nu. Geniet met volle teugen van dit laatste Kontactje’n, t’zijn de laatste woorden, verhalen en dt-fouten. Jullie waren het mooiste publiek <3

Zaterdag 4 mei – GROEPSDAG: Een nieuwgevormde klassieker: de groepsdag! Als jinners zijn jullie eigenlijk herders van jullie schaapjes, mama en papa vogels die hun vleugels spreiden over hun kuikentjes en vooral rasechte getrainde scouties die het goede voorbeeld tonen voor jan en alleman! Zet jullie beste beentje voor en wees rijkelijk aanwezig! Dat zijn pluspunten voor in uw topleidingwording-boekje! Jullie weten dit niet maar wij houden dit al heel het jaar bij en na alle alcoholiekers en onverantwoordelijke hollen hopen wij toch nog op een lichte stijging van jullie punten. We zien jullie om 8u aan het OCP, om 18u30 mogen jullie naar huis weder keren.

Zondag 12 mei – VERGADERING/LENTEBAR: De lente is in het land, vogeltjes fluiten, paarseizoen is van start gegaan (ik vind da echt opvallend da er vaak een vlaag is van nieuwe koppels!) en dussss wat is eigenlijk het aller belangrijkste: scouties en ouders en sympathisanten verblijden met onze drank en spijzen: u hoort het goed LENTEBAR en tevens onze a l l e r laatste financiële actie!! Het is zwoegen, ploeteren en laat in het jaar maaaar het is mooi weer, genieten en laatste keer allemaal samen kbc’en! Wa wil ne mens nog meer! Vanaf 14u aan het lokaal tot jah als de opkuis klaar is

Zondag 19 mei – LAATSTE VERGADERING/KAMPINSCHRIJVING: Net zoals de vergankelijkheid van onzer jeugdige belevenis, komt ook aan dit prachtlied een eind. Het laatste moment van jullie ledenjaren en het einde van het jinjaar is aangebroken! Deze laatste vergadering wordt volledig in teken gezet van dit hartverscheurende afscheid! Tranen gegarandeerd, een oplawaai en hamerslagen van emotionele bezieling kan worden verwacht. MAAR eerst nog één laatste keer ten volle genieten van hut kenstwurk dat de leiding dezer specialer vergaderink, volledig in teken van jullie, georganiseerd heeft! Aan het einde van het einde, kunnen jullie zich nog verwachten aan hoogstaand stukje cabaretier waarin het kersje van onze jintaart onthult zal worden! Verwacht jullie opnieuw aan een traan, maar deze keer verenigd met prachtige gezichten, waarop hopelijk 10 van de 25 breedste glimlachen en ontzetting van enthousiasme op af te lezen is! Het boekje over onzer heerlijk jinkamp, waarvoor wij samen bloed en zweet verloren hebben, zal geopend worden en aanleiding geven tot dromen!!!

3 tot 18 juli – KAMP: Liefste jin, de tijd is gekomen om de hoge sprong van jullie rotsen van een leiding te wagen. Let op, deze rotsen zijn onverwoestbaar en verbrokkelen niet bij de eerste beste tegenslag. Altijd zullen deze zichtbaar blijven, tot in de verre verte en vanuit de diepste putten, altijd zullen deze hun steun toereiken vanuit de hoge pieken die zij scheren! Ten allen tijde welgekomen ter visite bij jullie rotsen, met raad, een lach of een traan immer te verkregen. Graag hadden ook dezer rotsen jullie vanuit het diepste van hun harde kern willen bedanken voor de heerlijke tsunamies van enthousiasme, plezier en samenhorigheid dat jullie tentoongesteld hebben! 10 maal bedankt voor de heerlijke momenten die jullie gulhartig en schromeloos met veel gevoel uitstraalden!!!

Afsluiten kan enkel op de juiste manier gebeuren aan de hand van een quote van een onze cultuur- goeroe Urbanus: ‘Ge moogt naar huis gaan, vaarwel, goodbye!! Ga maar naar huis en tot in de draai!!’