Jonggidsen

Kontactje:

Goedendag (tw) :bonjour, dag, goedemiddag, goedemorgen, hallo, hoidag (tw) :bonjour, goedendag, hallo, hoi. Welkom bij het langverwachte Kontactje (hihihi). Deze 2 maanden komt er van alles op jullie af waar jullie hopelijk klaar voor zijn. Met als hoogtepunt het mega episch weekend! Zorg dat jullie zeker zo snel mogelijk in orde zijn met jullie uniform want de drills worden er niet malser op. Klein weetje: Een mannetjesnijlpaard trekt het vrouwtje aan door haar met zijn uitwerpselen te besproeien. Dus als je een jongverkenner ziet kakken, loop weg. Ge kunt het maar weten hé? See joe soen.

Zondag 10 maart – GEEN VERGADERING: Hekaas pindalaas, uw lieve leidinck is op weekend. Als jullie echt niet weet wat gedaan kunnen jullie jullie zondag vullen met een mooie tekening te maken voor ons xxxx

Vrijdag 22 tot zondag 24 maart – LEDENWEEKEND: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Eindelijk!! Tis weer weekend met die epic wijven!!! Wij hebben er zoooooooveel zin in, amai!! Weekendbrieven en info komt nog. Wij sturen nog een mailke. Tot dan!!! xoxo

Zaterdag 30 maart – ZWERFVUILACTIE: Ook dit jaar zetten we ons in voor deze actie! Het zal geen klimaatmars zijn, maar wel al het vuil van in De Pinte weghalen. Zo zetten we ons dus ook in voor het klimaat en ons jaarthema; MINDER IS MEER! Dit zal doorgaan op zaterdag van 14u30 tot 17u30, aan de sportwegel.

Zondag 7 april: In 2010 was in België de eerste editie van de nationale Dag van de Kaas. Kaas is iets wat we moeten liefhebben. Het is lekker, het is heerlijk, het is gewoonweg fan-tas-tisch. Je hebt er smeuïge, je hebt er iets hardere, je hebt er dan ook tussen de twee. Jonge, oude en beschimmelde kazen. Ontdek wat wij jullie nog kunnen vertellen over kaas en breng gerust een stukske kaas mee! Van 14u tot 17u aan ons lokaasje.

Zondag 14 april: In den prille geschiedenisk van dene menschheid was er ene zekere Joris den kezenmaeckere. Kaze was zijne passie en daarom konder hij er genen einde aan krijgen. Dagene en nachtene maeckte hij kezen tot zijne pollen aan kermen waren van de krampe. Maar op ene vochtige woensdage ochtend vond Joris zijnen atelier in brokken en scherven, de deur was gansen ingetrapt en zijne lievelingse zweterige molenkeze was nergens te vinden. ‘Verdoemd’ slaakte Joris en stierf van den verdriet. Maar ‘t volk sprak, roddels vlogene over den jaren heen. En den geruchte gaat dan den molenkeze ergens ligt in ene zekere ‘De Pinte’. Daerom starten we enen zoekende tocht daar dezene molenkeze. Van 14u-17u aan het lokaal!

Zondag 21 april – GEEN VERGADERING: Er was eens een heel vrolijk meisje. Ze was zeer gelukkig, maar had wel een groot complex. Haar complex was dat ze enorme stinkende en vieze voeten heeft. Ze schaamde haar zo hard dat ze zelf in de douche haar kousen aan hield. Ook in de zomer was het een ramp, zwemmen en naar de zee gaan met blote voeten was geen optie. Op een dag ontmoette ze een duif. Die duif was heel speciaal, zo speciaal dat hij haar kon helpen met haar voeten. Leuk verhaaltje eh. Geniet van jullie paasontbijtje.

Zondag 28 april: Wijzende wezen Op harsende kezen Leren de dieren zich verspreken Of lijkt dat maar zo te breken Dit gedicht slaat niet op iets zelf op geen holMaar het is dan ook niet voor niets Gedichtendag Oké nee dat was ook een lol Maar wees maar zeker De vergadering van deze weker Roepen we met veel kabaal Is van 14u-17u aan het lokaal

Zaterdag 4 mei – GROEPSDAG:  Houd deze dag zeker vrij, want we doen iets leuks vandaag! Meer info volgt!

1,2,3: Het Kontactje is ribedebie

4,5,6: Dit Kontactje werd niet geschreven door Agnes

7,8,9: Veel info hebben jullie verkregen

10,11,12: Hopen zien we jullie een volgende maal…..

13,14,15: Springbalsemien (Ik heb geen idee, maar bedankt Rijmen.nu)

Oke jonggidso’s

Einde van dit Kontactje

JOGILEIDINK PEACE OUT

Wana Heynaert, Duur Ter Graeve, Sobbe Rybol

Volledig kontactje