Jongverkenners

Na die koude wintermaanden beginnen de dagen eindelijk te verlengen. Dit betekent: nog meer scoutsplezier! Een drukke periode met veel scoutsdagen, weekenden en dikke fun! Het nieuwe jaar is al even op gang getrapt, dus verwachten wij jongverkenners in perfect uniform -> hemd, das, groene broek. Het scoutskamp, het meest epische moment van het jaar, komt ook steeds dichterbij!! Nog namelijk 140 dagen ofte 3.344 uren! Wij hebben er alvast veel zin in!

Zondag 10 maart – GEEN VERGADERING: Ooohhh! Ik weet het, ik weet het! Jullie zullen deze zondag waarschijnlijk emmers vol tranen huilen bij het horen dat er geen scoutsvergadering is! Say what?!! Jaja, je hoort het goed. Jullie zullen jullie ubercoole leiding moeten missen vandaag, snik snik, want het is leidersweekend!! Ook wij blijven scoutskinders in hart en nieren en we amuseren ons graag nog eens op weekend, vandaar GEEN VERGADERING.

Zondag 17 maart: Hupla, de leiding is terug! Meer dan ooit, met nieuwe energie en nieuwe avonturen! “Overdrijvers” , denken jullie waarschijnlijk… Wil je het tegendeel bewezen zien, kom dan zeker naar onze crib in de Nieuwstraat en dan maken we er een le-gen-da-ri-sche namiddag van.

Vrijdag 22 tot zondag 24 maart – LEDENWEEKEND: Het is alweer zover, ons tweede ledenweekend. We houden jullie hieromtrent graag nog even in spanning! Meer info volgt via de elektronische postduif!!!!!

Zaterdag 30 maart – ZWERFVUILACTIE: Als echte scout leven wij in harmonie met de natuur! Wij laten graag zien waar we voor staan en welke waarden wij belangrijk vinden. Daarom dragen we graag ons scoutssteentje bij aan de zwerfvuilactie in De Pinte. Dit klinkt misschien saai, maar zie het als een unieke gelegenheid om banden te smeden met die knappe deernes uit de FOS of de Chiro!! We verwachten jullie op zaterdag van 14u30  tot 17u30 aan de sportwegel in De Pinte.

Zondag 7 april: April, bril, bacil, verspil, nihil, papil, tonsil, geschil, fibril, doodstil, wil, kil, bil, chill, dril, grill, pil, stil, ril, wil, vil… Kan jij goed rijmen? Kom dan je skills showen van 14u tot 17u op de scouts!!!

Zondag 14 april: 14, komt na 13. Dertien is een ongeluksgetal. Ongeluk zit in een klein hoekje. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Iets aan de grote klok hangen. Zij heeft een stem als een klok. Zwijgen is toestemmen! Spreken is zilver, zwijgen is goud. Hoe jij ook zo van spreekwoorden en verbanden leggen? Kom dan zeker vanaf 14u naar de nieuwste straat in De Pinte.

Zondag 21 april – GEEN VERGADERING: Jammerdebammer jullie moeten ons een weekje missen! Zorg maar dat je al die eieren vindt.

Zondag 28 april: In drie dagen tijd wist onlinegame Apex Legends meer dan 10 miljoen spelers naar zich toe te trekken: veel meer dan het aantal van Fortnite, het huidige fenomeen, tijdens zijn eerste 72 uur. Het geheim? Slimme marketing. Wil je meer weten over marketing, komt dan van 2 tot 5 naar ons lokaal!

Zaterdag 4 mei – GROEPSDAG: Houd deze dag zeker vrij, want we doen iets leuks vandaag! Meer info volgt!

Zo, liefste jongverkenners! De maand april is alweer voorbij, nog even en het scoutsjaar is alweer

afgelopen -snik-. Volgende maanden voorzien wij nog enkele leuke vergaderingen,

dus wacht maar vol spanning af op het nieuwe Kontactje!!!

Xoxo

Haeck, Hanna, DG en Lor