Kapoenen

Ma how zeg, de tijd vliegt als je je amuseert eh? Even een kleine update over het leven van jullie leiding: wie zijn we? Wat doen we? Wat drijft ons? Awel het is maar om te zeggen dat Zazou nu eindelijk de Franse taal als een krak beheerst, dat Toto en Kerrie misschien wel een gebroken arm of been hebben, dat Asjra de allernieuwste Pokémon ving en Apo een vage mysterieuze missie uitvoerde. In ‘t nieuwe jaar heeft de meest epische leiding die ooit geleefd heeft op deze planeet nog meer van die superduper vergaderingen voor jullie in petto!! ‘t Zal met andere woorden een jaar worden om niet meer te vergeten kappies!!

Zondag 6 januari – GEEN VERGADERING: Mis jij de leiding ook zo??? Pech gehad dan, want er is geen vergadering vandaag :((( wat je wel kan doen is van 14u – 17u kijken naar onze prachtige foto’s op de pagina hiernaast… (dat voelt toch bijna als een echte vergadering??!!?)

Zaterdag 12 januari – GOUWFILM: Huh, vergadering op zaterdag EN we gaan een film beki- jken, klinkt niet echt scoutesk. Maar toch staat het in het Kontactje, het zal dan wel kloppen. En het klopt ook. Wij gaan met alle kapoenen van Gent en omstreken (daar horen wij bij) een film in Gent kijken. Daarom spreken wij aan het Zuid om 9u30 en zullen daar terug zijn rond 12u15.

Zondag 13 januari – NIEUWJAARSRECEPTIE: Jawadde, dat is een moeilijk woord. Gelukkig is de leiding er om het uit te leggen. Een nieuwjaarsreceptie volgens het groene (scouts)boekje is een evenement aan de scouts om het nieuwe jaar te vieren, waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje. Dus allen wel gekomen om 11u aan het lokaal.

Vrijdag 18 januari: En jullie dachten dat jullie klaar waren met al die nieuwjaarsbrieven. Maar waar is jullie nieuwjaarsbrief voor de leiding? Toch zeker niet vergeten, want daar gaat Asjra zeer boos om zijn. Misschien kunnen jullie hem nog snel schrijven tijdens deze avondvergadering, Kerri kan haar rijmkunsten bovenhalen om jullie te helpen. We verwachten jullie van 18u tot 20u met gevulde maag aan ons lokaaltje.

Vrijdag 25 januari: Apo heeft al zijn kleren binnenstebuiten én achterstevoren aan… Kerrie vertelt al de hele dag rare verhalen, Asjra zijn haar is tot op zijn poep gegroeid, Toto weet het verschil tussen links en rechts niet meer en Zazoe denkt dat het zomer is. Denken jullie wat wij denken???! Dit is duidelijk een geval van wijmissenkapoenenitis. Kom snel van 18u tot 20u, met gevulde maag, naar ons lokaal!!

Zondag 3 februari: Hoezeeee HET IS FEEST!! Zondag is eindelijk weer de mooiste dag van de week! Vandaag doen we een échte goeie ouwe vergadering. Tja wat doet ge op zondag?! Ah ja zondag rustdag, dussss we gaan rusten zonder stil te zitten. Het is nog een raadsel hoe we dat precies gaan doen, maar kom het ontdekken van 14u tot 17u aan ons lokaal.

Zondag 10 februari: Jongens jongens help! De toekan eet alle dieren in het bos op en we kunnen hem echt niet vangen… Zoek snel ‘toekan’ op op Google en kom dan van 14u tot 17u naar ons lokaal met je vogelnet!

Zondag 17 februari: Het is nu al even winter dus de grasmachine staat vast al even in jullie garage. Voor je het weet komt de lente er echter alweer aan dus vandaag frissen we alles nog eens op. Ontdek om 14u aan ons lokaal of het gras werkelijk altijd groener is aan de overkant.

Zaterdag 23 februari – PIONIERSFUIF/BODEGA: 1, 2, 3, 4, hoedje van… van uhm… verdikke, wat was het nou weer? Stuur deze avond allemaal jullie ouders naar het OCP voor een gezellig avondje in de bodega!

Zondag 24 februari – GEEN VERGADERING: Ahoi, landrotten! Toto heeft afgelopen week haar schat verstopt op een onbewoond eiland. Helaas is ze helemaal vergeten waar! Asjra en Apo hadden haar nochtans zo gezegd het op een spaarrekening te zetten, daar brengt het tenminste nog wat op. Ze snauwde dat ze niet in het bankensysteem vertrouwde en voer weg met haar schip. Wij zitten momenteel op ons schip in het midden van de Atlantische oceaan dus we kunnen geen leiding geven vandaag, tot volgende week!

Zondag 3 maart: Cravate, галстук, corbata, tie, Dachs, cravatta, gravata,… ja hoor, deze vergadering staat helemaal in het teken van de (scouts-)DAS! Vergeet dus zeker jullie dierbaar stukje stof niet en dan zien we jullie weer graag om 14u aan ons lokaaltje.

Zoals beloofd in het vorig Kontactje, is nummer 3 nog leuker! Niet overtuigd? Want ja, wat is nu leuker dan die gekke kerstperiode vol cadeautjes, familie en leiding die afziet (jaja we weten dat jullie dit grappig vinden)? Kom het zelf ondervinden elke zondag en/of avondvergadering aan ons geliefkoosd lokaaltje! Of misschien zeggen we dit al een excuus om al jullie blije kopkes nog eens te zien

Stevige linker
Zazou, Asjra, Kerrie, Apo en Toto(chamon?)