Kapoenen

Stoerste kapskes

De dagen worden langer, zonniger en de scouts alleen maar zaliger!!!! Maak jullie klaar voor 2 nieuwe maanden vol scheetjes op Apo, knuffels van Toto, duwtjes van Asjra, mopjes van Kerri en zieklachen met Zazoe. Blijf even enthousiast en lief en leuk en lees elke week het Kontactje om goed voorbereid te zijn op de avonturen die zullen komen!!!!

Zondag 10 maart – GEEN VERGADERING: WIEIEIE JOOOOOO WIEIEIE JOOOOO!!!!!!!! Het
leidingalarm gaat af!!! Wat betekent dat de leiding op een supergeheime missie moet. Want zoals jullie misschien wel weten, zijn jullie leiding geheime agenten voor de CIA (Coole Inspecteurs tegen Aliens) en moeten ze constant tegen marsmannetjes vechten! Maar geen zorgen, volgende week zijn we weer terug! (Tenzij de aliens weer aanvallen.) Misschien kunnen jullie ons helpen door deze code te ontcijferen: ef mfjejoh jt tvqfs dppm!

Zondag 17 maart: Oh wat zijn we blij, oh wat zijn we blij! Niet omdat hij jarig is, maar om de lekkernij! Apodemus is jarig en is het Sint Patrick’s dag, een dag waar alles groen moet zijn! Breng ze tezamen en dan krijg je een groen feestje met groene ballonnen, een groene taart en alle kapoenen in het groen gekleed, of anders mag je geknepen worden volgens de Sint Patrick’s regels. Hierbij jullie uitnodiging voor Apo’s feestje van 14u tot 17u aan het lokaal.

Vrijdag 22 tot zondag 24 maart – LEDENWEEKEND: Jullie zijn nu al zes/zeven jaar; tijd om het huis uit te gaan! Wel voor een heel weekend, zeg. Ik durf het eigenlijk amper toe te geven maar heb zelf ook al een beetje stress. Een heel weekend het huis uit, pfjoew, heftig. Ik kon het bijna niet doen. Tot ik me realiseerde dat ik met de epische kapoenen vertrek! Nu ben ik blij een heel weekend weg te gaan: doei moeder en vader! (Info volgt via mail!)

Zaterdag 30 maart – ZWERFVUILACTIE: Afspraak van 14u30 tot 17u30 aan de sportwegel. “Bah, zwerfvuil!” hoor ik jullie al denken. Exact! Iedereen in De Pinte is het erover eens dat afval op de lijst met top drie vieste dingen terecht komt. Net onder Apo’s scheten en boven Zazoe’s snottebellen. Daarom gaan wij één zaterdag vrijmaken om De Pinte afvalvrij te maken! Ela, als dat geen mooie zin is, weet ik het ook niet meer.

Zondag 7 april: De 103de editie van de Ronde van Vlaanderen wordt vandaag gereden. Wij, als leiding, staan voor een moeilijke uitdaging. We gaan de kapoenen trainen voor de enige echte Ronde van De Pinte. Dit wordt een lastige opgave, er zullen bloed, zweet en tranen aan te pas komen. Kom zeker in jouw beste wieleroutfit naar ons nederig stulpje van 14u-17u.

Zondag 14 april: Probleem!!!! Over precies een week komt de paashaas rond in het hele land om paaseitjes te verstoppen maaaaaar de paashaas heeft nu toch wel zijnen poot verstuikt. Wat nu??? Geen paaseieren rapen dit jaar? Neenee geen zorgen, de kapoenen staan klaar om hem te helpen! Kom jouw EHBO en verstop skills tonen aan het lokaal van 14u-17u.

Zondag 21 april – GEEN VERGADERING: Hé kijk, goed kijken! Volgens mij is dat daar de paashaas!! Shhhtt alé hij is al weg eh. Bon wij gaan vandaag paaseieren rapen, geen tijd om naar de scouts te komen. Het zal voor volgende week zijn!

Zondag 28 april: Wieeeeeooooeeee-wiieeeeeoooeeee! Ik hoor de sirenes al, de politie is op weg! “Waarom? Wat is er gebeurd?” Ik mag uiteraard niet te veel vrijgeven, dat zou het onderzoek kunnen belemmeren maar het heeft iets met een MOORD te maken… een moord met een koord! Bewapen jezelf met een suikerklontje en help ons ontdekken welk zuur persoon ons theekransje heeft verpest! Van 14u tot 17u aan het scoutslokaal, vergeet je suikerklontje niet!

Zaterdag 4 mei – GROEPSDAG: Houd deze dag zeker vrij, want we doen iets leuks vandaag! Meer info volgt!

Aan alle goede dingen komt een eind, dus ook aan dit Kontactje. Ik weet dat je wil treuren, maar ik zeg altijd: droog je tranen ook al heb je veel verdriet, je kan huilen net als ik maar dat helpt ons niet.

Het leven gaat door, je begint weer van voor.

Er ligt vast nog veel moois in’t verschiet!

Heb ik zelf bedacht, mooi he?

Veel groeten van Asjra en Zazoe, Apo, Kerrie en Toto