Liefste welpkes
Hebben jullie ook zo een drukke maand achter de rug? Het was natuurlijk een erg gezellige periode met Sinterklaas en al zijn zoetigheden, Phao haar bday (19 december) en zeker niet te vergeten een goed feestje om het nieuwe jaar in te zetten. Pfoe amai dat wordt even bekomen. Om al die aangekomen kilootjes, die meer dan welkom waren om ons warm te houden in koude tijden, er terug af te trainen, nodigen wij jullie graag uit om wekelijks naar de scouts te komen. Wij zullen jullie helpen om jullie winterpensje eraf te trainen en jullie klaarstomen voor de nakende lente. Horenjullie ook de vogeltjes al fluiten? Net zoals de dieren zullen we ontwaken uit onze winterslaap en zoals de bloemetjes zullen we openbloeien. Jullie zullen transformeren van kleine welpjes tot stevige en stoere wolven, die ook nog eens een zacht kantje hebben en kunnen huilen wanneer dat nodig is. Bij ons kan je je ondeugend kantje naar boven laten komen en drie uur lang bijna alles doen wat thuis al eens een probleem zou zijn. Zin om te ravotten, te klimmen, te rollebollen? Kom dan zeker iedere zondag van 14u tot 17u naar de scouts en wij zullen jullie ontvangen met warme en open armen.

Zondag 6 januari – GEEN VERGADERING: Helaas bloemenvaas geen vergadering vandaag. De examens zijn begonnen dit betekent dat jullie leiding zeer hard moet werken zodat ze geen jaartje hoeven te blijven dubbelen. Vrees niet volgende week hebben wij voor een super toffe vervanging van de vergadering gezorgd.

Zaterdag 12 januari – GOUWFILM: Voor sommigen onder jullie is dit jaarlijks evenement misschien iets nieuws daarom even een korte uitleg. Met alle welpkes van alle scoutsen in district Gent gaan we een film kijken in de cinemazaal van Sint-Bavo. Het is de bedoeling dat jullie de welpen brengen en ophalen. Jullie kunnen elkaar eens contacteren om te carpoolen. We spreken af om 12u30 aan de ingang van het Zuid shoppingcenter en om 15u30 mogen jullie de welpkes daar terug ophalen. Ze komen liefst in uniform en nemen 2,50 euro mee. Daar wordt er een snackje en drankje uitgedeeld in de pauze.

Zondag 13 januari – NIEUWJAARSRECEPTIE: Vandaag is het onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Graag nodigen wij alle ouders en kinderen uit voor een lekker hapje en drankje geserveerd door het oudercomité en natuurlijk een gezellig praatje. Terwijl jullie hiervan genieten kunnen jullie kinderen een beetje klimmen in bomen, met takken porren in het kampvuur en ravotten met elkaar. Jullie zijn allemaal welkom vanaf 11 uur aan het lokaal.

Vrijdag 18 januari – AVONDVERGADERING: Haal jullie meest gezellige pyjamatjes maar boven want vanavond is het filmavond! Samen onder een warm dekentje kruipen, chipke en popcorn erbij. Deze avondvergadering begint om 19u aan het lokaal en eindigt om 21u.

Vrijdag 25 januari – AVONDVERGADERING: De tweede avondvergadering is aangebroken. Deze keer zullen we ons buiten bevinden dus kleed jullie maar goed aan want het kan deze periode enorm koud zijn. Hierbij zullen de welpen eens testen hoe goed de natuur en welpen een geheel vormen. Welke natuurelementen zijn de welpen de baas. Deze avondvergadering begint om 19u aan het lokaal en eindigt om 21u.

Zondag 3 februari: Yes, terug de zondag naar de scouts!! Februari is eindelijk aangebroken, misschien is de koude ondertussen al achter de rug.. februari is een speciale maand, aangezien het soms 29 daalt, maar deze keer zijn het er 28! 28, is 2 keer 14.. 14 is 7 keer 2.. 2 keer 6 is 12… maar hoe goed zijn jullie met cijfers? Vanaf nu weer van 14u-17u aan de scouts!

Zondag 10 februari: Scheikunde of chemie is een natuurwetenschap waarbij we alles te weten komen over kleine deeltjes genaamd moleculen. Hierbij bespreken we de onderlinge krachten tussen de atomen zowel de aantrekkingskrachten als afstoting, maar wat kunnen de welpen opbouwen. Kom het ontdekken in ons laboratorium.

Zondag 17 februari: Het begin van de Chinees-Vietnamese Oorlog. Deze korte maar bloedige oorlog die zich afspeelde in 1979 tussen China en Vietnam. De oorlog bracht bij lange niet het gewenste effect dat de Chinese machthebbers hadden gehoopt en trokken zich terug, maar hebben de welpen wel het vuur in zich om de oorlog te overwinnen. Kolonel op post in onze barakken van 2u tot 5u.

Zaterdag 23 februari – PIONIERSFUIF/BODEGA: Daar is het dan het feest van het jaar. Het OCP wordt helemaal op zijn kop gezet, de muziek knalt uit de boxen aan ongekende decibels. De leiding bouwt dit feest helemaal op. Voor de ouders is er een Bodega voorzien dus een ideale gelegenheid om andere welpenouders te leren kennen. Be there or be square.

Zondag 24 februari – GEEN VERGADERING: Aangezien de leiding waarschijnlijk pas rond 10 u
s’ morgens in zijn bed kruipt helemaal geradbraakt van het harde werk. De leiding zal dus nog rond 2u niet uit hun bedje geraken.

Zondag 3 maart: 3 maart is alom bekend als Wereldvikingdag. Op deze dag vieren we de legendarische Noorse afgoden die lang geleden de kusten van heel Europa plunderden. Nu ik hoor jullie al zeggen plunderen dat is toch helemaal niet goed en daar hebben jullie grotendeels gelijk, maar er zijn altijd voordelen te vinden bij tegenslag. Doordat de Vikings al de gouden standbeelden en sierraden uit burchten en kerken stalen. Werd het goud dat normaal ergens stof aan het verzamelen was terug in de economie gebracht. Zo nu weten jullie weer wat meer over het economisch stabiliserend effect van Vikings. Welkom aan het lokaal van 2 tot 5.

Hoho dat ging snel al weer een heel Kontactje voorbij, maar we hebben er nog steeds één te gaan voor het laatste in mei. Daarna komt het kamp, maar voor nu is het voorbij.

Stevige groet
Phao (Fien), Baghera (Wout), Chua (Heleen) en Xebo (Gust).